În spatele unui gust excelent, dublat de o calitate premium, există întotdeauna pasiune, know-how și influență culturală puternică. Descoperă mai jos povestea uneia dintre cele mai premiate mărci de rom din Columbia!

Un brand global cu o istorie seculară

Povestea romului Dictador începe spre sfârşitul secolului al
XVIII-lea, când Severo Arango y Ferro soseşte în Cartagena de Indias, Columbia de astăzi, unde îşi atrage porecla de “dictator”. Pasiunea sa pentru rom îl transformă însă într-un comerciant important al acestui elixir tropical în zonă, fiind protagonistul unor legende celebre pe teritoriul columbian.

În anul 1913, unul dintre urmaşii săi construieşte Destilería Colombiana, ducând mai departe tradiţia romului Dictador şi ambiţia de a face din acesta cel mai bun rom de pe piaţa columbiană, onorând astfel moştenirea lăsată de Severo Arango y Ferro.

Tradiții locale, savurate în toată lumea

Începând cu anul 2009, Dictador devine unul dintre cele mai apreciate şi premiate romuri columbiene din lume şi umple fiecare pahar cu arome care mai de care mai savuroase pentru a oferi o experienţă a degustării pur columbiană, oriunde în lume.

Astăzi, Dictador este un brand internaţional multipremiat, cu un portofoliu ce cuprinde rom, gin, cafea şi trabucuri, toate de o calitate extraordinară. Vechile tradiţii se împletesc cu designul inovator şi cu arome contemporane în fiecare produs ce poartă eticheta brandului, iar calitatea e mereu pe primul loc.

Romul, o comoară columbiană

Columbia este faimoasă pentru peisajele sale spectaculoase, pentru cultura sa impresionantă dar şi pentru o varietate de romuri premiate, iar dintre acestea, romurile Dictador se fac cu siguranță remarcate.

Localizarea geografică îi permite Columbiei să se claseze printre primii trei mari producători de trestie de zahăr ai lumii, iar cantitățile de rom produse în distileriile din țară sunt, la rândul lor, remarcabile. Se poate deci obține şi calitate şi cantitate în același timp, și asta grație măiestriei neîntrecute în arta distilării şi a maturării.